For elever

Livet som elev på Thorsgaard Efterskole

Er du til fællesskab, elevdemokrati og mødet med andre unge, der måske ikke nødvendigvis ligner den omgangskreds, du befinder dig i nu? Så er Thorsgaard Efterskole måske for noget for dig!

Her hylder vi nemlig i høj grad mangfoldigheden og fællesskabet! Vi dyrker de små øjeblikke, der giver så store oplevelser, at de brænder sig fast. Vi mener, at når vi, med alle vores unikke personligheder, kompetencer og særheder, samles og løfter i flok, så opstår essensen af et fantastisk efterskoleår – det hjertelige fællesskab!

Hvordan er hverdagen struktureret?

Når du er elev på Thorsgaard, så deltager du i hverdagen på lige fod med alle de andre elever. Det vil sige, at du indgår i et stort forpligtende fællesskab, der sammen løser alle de opgaver, der gør skolen til et dejligt sted at være.

Altså er du både med til at lave mad og servere det for dine kammerater, du gør rent på dit værelse og i dit hus, du er med til at holde alle fællesarealerne pæne og rene, du er med til at skabe den gode stemning, og du bidrager til fede og givende faglige undervisningstimer.

Nedenfor kan du se programmet for en helt almindelig dag på Thorsgaard Efterskole. Undervisningen består både af boglige fag, valgfag og linjefag, så du må være forberedt på nogle strukturerede men meget varierede hverdage.

En typisk dag på Thorsgaard Efterskole

7:30 – Alle går en kort smuk tur i skoven

7:40 – Dejlig morgenmad

8:10 – Undervisningen starter

9.45 – Formiddagspause med lidt mad/frugt

10:05 – Undervisning

12:25 – Middagsmad og bagefter middagssnak i Tinget. Her synger vi, uddeler meddelelser og der uddeles post

13:25 – Undervisning

16:30 – Undervisningen er slut for i dag, og der er fri leg indtil aftensmaden

18:00 – Aftensmad

18:30 – Stilletime og lektiecafe indtil 19:30

21:00 – Aftenthe

22:15 – Alle i eget hus

22:30 – Alle på eget værelse, hvor de bliver til næste morgen

Hvad kan man opleve i weekenderne?

Thorsgaard Efterskole er åben i alle almindelige weekender i løbet af året. Rigtig mange elever vælger at tilbringe de fleste weekender på skolen. Vi opfordrer alle til at blive på skolen i weekender indimellem, for der sker så meget fedt, hyggeligt, vildt, skørt, afslappende og fællesskabsfremmende i weekenderne.

Mange store og små projekter og arrangementer afholdes i weekender. Det kunne være kajaktur, filmmarathon, kreaweekend eller noget helt andet. Du er som elev selv med til at bestemme, hvad der skal ske i weekenderne, så hvis du har en god ide, så er det bare med at komme frem med den.

Der vil være enkelte weekender i løbet af året, hvor det er obligatorisk at blive på skolen, ligesom der også er enkelte forlængede weekender, hvor du kan være hjemme en ekstra dag.

Hvilke arrangementer har Thorsgaard Efterskole?

Cirka en gang om måneden afholder vi et særligt aftenarrangement for alle skolens elever. Arrangementerne har til formål at styrke fællesskabet, skabe debat og give ny viden. Til de enkelte arrangementer inddrager vi interesserede elever, som deltager i planlægningen, tilrettelæggelsen og udførelsen af arrangementet.

Arrangementerne er oftest obligatoriske for alle skolens elever. Vi kan fx finde på at invitere dig til følgende arrangementer: Foredrag, temafest, filmaften, idrætsaktivitet, naturoplevelse, rekordaften og husdyst.

Linjefag

På Thorsgaard Efterskole tilbyder vi en række spændende og lærerige linjefag. Du kan vælge netop den linje, der matcher dine interesser, så de bliver en del af din hverdag under opholdet på skolen.

 

Se dem her

Faciliteter
Læs mere
Bliv elev
Læs mere