Islandske heste

Er du bidt af en gal hest? Og specielt den islandske?

Har du måske din egen hest/pony du gerne vil medbringe, islænder eller fjordhest?

Så er linjefaget Islandske heste måske noget for dig.

Se video

Teori om hestens adfærd og levemåde samt rideture i den smukke natur

Når du vælger linjefaget “Islandske heste”, vil du komme rundt i krogene omkring hestens adfærd og levemåde i det teoretiske felt. Herved vil du blive klogere på netop denne race, men også på heste generelt og ikke mindst på din egen måde at agere sammen med hesten.

Du kommer til at beskæftige dig med horsemanship samt med at ride ture i den smukke natur, og her er Thorsgaards placering intet mindre end perfekt – midt i naturskønne områder tæt på Mariager Fjord, der giver anledning til smukke rideture.

“Islandske heste” er for dig, der er glad for heste og ønsker at pleje og ride dem, selvom du er på efterskole. Undervisningen tager udgangspunkt i tur- og baneridning, mens pasning og pleje af din egen og skolens heste indgår som en naturlig del af undervisningen.

På denne linje bliver hestene en del af din hverdag, og du får lov til at omgås hestene hver dag under hele dit efterskoleår.

Der er generelt rift om pladserne på denne linje, og du skal kontakte skolen for at høre om pladser til indeværende skoleår, samt sørge for at tilmelde dig i god tid til de kommende skoleår, hvis du vil være med på “Islandske heste”.

Linjefagstur

På linjen kommer du afsted på tur sammen med de andre linjefagselever og dine lærere. I vil opleve at komme helt tæt på hestene på alle tider af døgnet og ride så alle musklerne værker. Det bliver med garanti både sjovt og udfordrende!

Marie, 15 år

Islandske heste

Jeg er rigtig glad for at være på hestelinjen, og jeg er glad for den gode undervisning, vi får. Der bliver lagt meget vægt på båndet mellem hest og rytter, hvilket gør, at man får et specielt bånd til hesten.

Som hestepige på Thorsgaard får man et særligt bånd med de andre i stalden, når man er sammen der og sammen om alle de opgaver, der er forbundet med hestene. Vi rider en del ture, hvilket altid er en god oplevelse, da vi har så gode tur-muligheder – skolen ligger jo lige ved Mariager Fjord

Book en rundvisning
Læs mere
Bliv elev
Læs mere