Ansatte

Anne Mette Schubart

Forstander

forstander@thorsgaardefterskole.dk

Anne Mette er skolens forstander. Hun flyttede fra det sjællandske ind i forstanderboligen i løbet af sommeren 2017 med mand og børn og et større dyrehold bestående af 2 ponyer, 2 hunde, 4-5 kaniner og en gammel kat.

Anne Mette har været vant til at undervise i psykologi, medborgerskab, dansk og specialundervisning. Hun er uddannet lærer og Marte Meo terapeut og interesserer sig for samspillet mennesker imellem. Hun har let til smil og grin og vil allerhelst løse konflikter ved at lytte og samtale.

Thomas Ottesen

Viceforstander

to@thorsgaardefterskole.dk

Hvis du møder en korthåret mand i fuld uniform på landevejene omkring Hobro bærende på en meget tung rygsæk, er det sikkert Thomas. Han er vores militante islæt, der aldrig rigtig glemmer de glade soldaterdage. Dette gør ham til en frygtet rengøringstjekker blandt eleverne.

Thomas har styr på tingene for os alle sammen og ved altid, hvornår hvem skal være hvor og hvorfor.

Randi Tovgaard

Lærer & skolevejleder

rt@thorsgaardefterskole.dk

Dansk · Outdoor · Dilemma · Smykker

Hvis du ikke kan finde Randi går du bare efter lyden – stor stemme der bruges gavmildt krydret med et grin, der får ruderne til at klirre. Og hvad griner hun så af? Af kolleger, elever og ikke mindst sig selv.

Randi kan heldigvis se det sjove i det meste, men er også knaldseriøs, når hun underviser i smykkeværkstedet, i dansk og dilemma. Og så er hun friluftsvejleder, så hun er også ofte at finde sammen med elever i toppen af et træ, på fjorden eller i en snehule, når hun underviser på outdoorlinjen .

Derudover er hun skolens dygtige skolevejleder, der sørger for at alle drager videre herfra til en relevant uddannelse.

Marianne Klemmen Jensen

Lærer

mj@thorsgaardefterskole.dk

Dansk · Matematik · Hestelinje

Marianne har selv været elev på Thorsgaard og kunne ligesom ikke rigtig få nok. Sin unge alder og ringe størrelse til trods besidder Marianne en stor autoritet på hesteområdet, hvor både heste og fnidrende hestetøser lytter intenst, når de skal lære nyt.

Marianne gør dog det hele med et varmt og imødekommende smil, der byder alle indenfor i folden. Når hun ikke rider, underviser hun i dansk og matematik.

Anne Schærff

Lærer

as@thorsgaardefterskole.dk

Engelsk · Dilemma · TE10 · Psykologi

Hvis der skal skrives digte natten lang, tales pigesnak, laves smukke installationer og optages planking-film på underlige steder, er det Anne, du skal have fat i. Derudover har hun en engels tålmodighed, store ører og elsker at hjælpe elevers mere eller mindre tossede ideer på vej.

Anne bor til tider i skolens hønsehus, har været jorden rundt et par gange i sejlbåd og så underviser hun i engelsk, dilemma, i TE10 og på “Psykologi og livsstil”.

Anne Rye

Lærer

ar@thorsgaardefterskole.dk

Fysik/Kemi · Matematik · Biologi · Geografi · Outdoor

Skolens action-heltinde er vildere end vild. Du møder hende ofte med en flok elever på vej til nye spændende strabadser – Snehuleture og fjeldtoppe i Norge, mountainbike, kajak og stjernenætter i Danmark. Hun er i det hele taget altid klar til at videreformidle sin begejstring og store viden indenfor outdoorfaget.

Derudover underviser hun i fysik/kemi, matematik og bio/geo. Og så bager hun fantastiske kager til alles store glæde.

Frederik Hugger

Lærer

fh@thorsgaardefterskole.dk

Fysik/Kemi · Matematik · TE10 · Teknik & Science

Frederik er skolens teknik-geni – der er ikke det, han ikke kan opfinde. Han underviser i fysik/kemi, matematik, i skolens TE10 klasse samt på linjen “Teknik og science”.

Hvis der skal laves prøvesprængninger står Frederik forrest i køen, og så er han uofficiel verdensmester i at powernappe.

Mads Bjørk Jensen

Lærer

mb@thorsgaardefterskole.dk

Dansk · Tysk · Idræt

Mads er nærmest født på en mountainbike i de nordjyske bakker, men han tager også gerne elever med ud i havkajak eller op i trætoppene med klatreudstyr. Han er egentlig ikke vinterbader, men han er altid klar til at tænde op i saunaen, når seje elever skal varmes igennem efter en vintertur i fjorden.

Han startede som tømrer men læste videre til lærer og underviser i både dansk, tysk og idræt foruden at være en del af BS-klassen.

Mads er også far til grisebasserne, rugemor til hønseæggene og herre over traktoren.

Jens Vikon Albertsen

Lærer

ja@thorsgaardefterskole.dk

Matematik · Performance

Jens er en helt unik blanding af danser, stuntmand og viking. Han er nem at overtale til at lave og spise store mængder kage.

Jens har et meget nært forhold til hans kaffekop, og det er sjældent, at de to er adskilt. Jens brænder for at gøre matematik sjovt og spændende for alle, og så er han god til både rollespil og computerspil, ligesom han i høj grad har X-factor udi både samba og skjaldesang.

Nanna Thorsted Rasmussen

Lærer

nt@thorsgaardefterskole.dk

Engelsk · Idræt · Sangtime · Performance

Kor, orkester og store musicalproduktioner – Nanna kan styre det hele.  Hun evner at få hvem som helst til at finde sin indre musiker eller sanger frem.

Udover alle de musiske fag, underviser Nanna også i engelsk og idræt, og så styrer hun taktiktavlen og heppekoret, når der spilles fodbold.

Anne-Louise Frandsen

Lærer

al@thorsgaardefterskole.dk

Dansk · Islandske heste

Anne-Louise er “en af de nye” på Thorsgaard, men det er ikke erfaring, der mangler. Efter mange år som lærer i folkeskolen, viser det sig nu, at Anne-Louise og efterskole er et perfekt match!

Udover at tage sig kyndigt af danskundervisningen, så er Anne-Louise bidt af en islandsk hest – eller mange faktisk. Hun har ikke blot en masse med skolens og elevernes heste at gøre, men hun har også en ordentlig flok af dem derhjemme.
Desuden er hun yogainstruktør, hvilket vi heldigvis også får lov at nyde godt af på Thorsgaard.

Marianne Bredahl

Lærer & skolevejleder

ma@thorsgaardefterskole.dk

Tysk · TE10 · Skolevejleder · Psykologi & Livstil

Marianne troede, hun var færdig med efterskolelivet, men efter to års pause, måtte hun indse, at hun ikke helt enkelt ikke kunne undvære Thorsgaard.

Hun er den ene af skolens tysklærere og sørger for at tyske gloser og grammatik terpes, dog ikke helt i samme tempo, som når hun danser hip hop i dansesalen. Foruden tysk underviser hun i TE10, og så er hun skolevejleder. Marianne er også en del af lærerteamet på “Psykologi & livsstil”, og så elsker hun at krydre dagligdagen med små overraskende happenings.

Anders Lenau Hedegaard

Lærer

ah@thorsgaardefterskole.dk

Musik · Performance · Matematik · Kulturfagene 

Anders er skolens nye musiklærer, men han er kommet til skolen med masser af efterskoleerfaring. Han spiller livligt og dejligt til fællessang og sangtime, hvor han sammen med Nanna lærer os om både dansk og udenlandsk sangskat.

Anders er en del af lærerteamet i BS, hvor han bl.a. guider eleverne igennem matematikken.

Han underviser også på performancelinjen sammen med Nanna og Jens.

Vera Pedersen

Kok

vp@thorsgaardefterskole.dk

Mad, mad og mad. På Thorsgaard er vi begavede med den dygtigste og dejligste kok, der sætter en ære i at lave lækker, sund og sjov mad til alle mand mange gange om dagen. Og så elsker hun at tale om det og lade sig inspirere alle vide vegne. Vera bor oven på skolens kontor og kan se og høre alt, hvad der sker på skolen.

Indimellem bliver det hele dog lidt for småt for hende, og hun rejser til verdens ende og tager skønne historier og kulinarisk inspiration med hjem.

Rikke Meier Lassen

Ernæringsassistent

rl@thorsgaardefterskole.dk

Rikke arbejder i skolens køkken, hvor hun med sikker og kærlig hånd er med til, at alle hver dag får lækker mad på bordet.

Rikke deler flittigt ud af sin viden om mad og gode råvarer, og så strør hun om sig med fif og gode råd til, hvordan eleverne skal gribe madlavningen an.

Grete Skals

Rengøringsassistent

gs@thorsgaardefterskole.dk

Grete møder du altid bevæbnet med godt humør, et smil på læben og rengøringsremedier lige ved hånden.

Udover at varetage rengøringen på skolen har Grete svært ved at gå forbi en blomst, der mangler vand eller et rod, der ikke er hendes, uden lige at gøre lidt ved det.

Tina Soelberg Jensen

Oldfrue

ts@thorsgaardefterskole.dk

Tina er skolens oldfrue, der har styr på elevernes rengøring på hele skolen.

Hun kender alle hjørner og kroge, og ikke det mindste støvfnug undgår hendes falkeblik. Alle elever er på skift på rengøringskursus hos Tina og bliver kærligt rustet til med hård hånd at bekæmpe skidt, snavs og nullermænd.

Lisbeth Pedersen

Administrativ afdelingsleder

lp@thorsgaardefterskole.dk

Lisbeth møder man oftest i telefonen, når man ringer til skolen. Hun er kaptajn på kontoret og holder styr på alt – også det vi andre skulle have styr på.

Og skolen ville helt sikkert hurtigt gå i stå, hvis ikke Lisbeth bestemt men kærligt gelejdede både elever, lærere og forældre den rette vej. Lisbeth har en lille kunstner indeni, der leger med glaskunst og hæklenåle efter arbejde.

Johnny Eliasen

Pedel

je@thorsgaardefterskole.dk

Er du låst ude? Kommer der kun koldt vand ud af hanen? Har du et teknisk problem, så gå trygt til skolens pedel, Johnny.

Han kan næsten hjælpe med alt – også trøst ved kærestesorger og med spændende fortællinger om sit liv som professionel fodboldspiller og konditor.

Bente Larsen

Pædagog & køkkenassistent

bl@thorsgaardefterskole.dk

Bente er tusindkunstner. Udover hun er med til at producere dejlig mad i køkkenet, sørger hun for, at de unge føler sig godt tilpas og får mod på køkkenarbejdet.

Bente har en engels tålmodighed og er altid smilende og imødekommende. Bente arbejder også pædagogisk med de unge, der har brug for ekstra omsorg og støtte.

Johan Nielsen

Pædagog

jn@thorsgaardefterskole.dk

Johan arbejder bl.a. i skolens BS klasse. Han er en frisk mand med et godt glimt i øjet og altid med på en sjov bemærkning.

Johan holder meget af at “bokse med de unge” og er altid klar på en god diskussion, hvor de unge oplever sig set og hørt i dialogen. Johan kommer oprindeligt fra Færøerne, og dette medfører af og til en måbende elevflok, der ikke lige kan gennemskue hans betoning af ordene i første omgang. Johan arbejder, ligesom Bente, pædagogisk med de unge, der har brug for ekstra støtte og omsorg.

Ib Feveile Hjorth

Pedel

Ib er uofficiel danmarksmester i at fløjte – og han gør det godt, højt og hele tiden. Det er bl.a. dette der gør Ib til en meget hyggelig pedel, der tager sig kærligt af skolens udeområder.

Desuden er det Ib, der leverer små ællinger til skolen og er med til at give os alle lidt ekstra liv og rap i hverdagen.